40. Dani beba, djece i trudnica

NAJVEĆI SAJAM ZA BEBE I DJECU U REGIJI

KLIKNITE NA LOGOTIPE I NA "IZLAGAČI" U IZBORNIKU

DANI BEBA ONLINE, 08. – 15. 05. 2021.

RESPONZIVNI DIZAJN – STRANICE PRILAGOĐENE ZA PRIKAZ NA SVIM UREĐAJIMA

Poštovani sponzori, izlagači i partneri,

kako bi se online sajam što bolje predstavio posjetiteljima, prije početka održavanja neće imati objavljene sponzore, izlagače i partnere sa sadržajem njihovih online prostora, nego samo datum održavanja i informacije na stranici “info”, jer inače online sajam nema smisla ako je sve vidljivo prije početka sajma.

Na 1. dan sajma će se objaviti sponzori i partneri na naslovnoj stranici s logotipima, koji će sa svakim učitanjem stranice mijenjati raspored, a na stranici “izlagači” će biti poredani sponzori i izlagači abecednim redom s popisom glavnih proizvoda.

Linkovi sponzora/partnera i izlagača će za vrijeme sajma voditi na njihove online izložbene prostore sajma na kojima će se detaljnije predstaviti i prezentirati svoje proizvode s oglasima, slikama i video spotovima.

Nakon sajma ostaju logotipi sponzora i partnera s linkovima na njihove stranice, bez prikaza izlagača.

Sada se nalazimo na primjeru jednog online izložbenog prostora. Naravno neće biti ovoliko teksta, jer mi ovdje opisujemo izgled i funkcionalnost na direktnom primjeru.

Na vrhu stranice se nalazi logo sponzora, odnosno naziv izlagača, zatim slijede:oglasi, po 2 u redu. Generalni sponzor sajma se predstavlja sa 8 oglasa u paketu, sponzori sa 6, izlagači s 2. Linkovi s oglasa vode direktno u web shop sponzora/izlagača, na određenu grupu proizvoda, npr. oglas s kolicima vodi na ponudu kolica, drugi oglas na ponudu autosjedalica, treći na krevetiće…

Ispod oglasa se nalaze slike s istaknutim popustima i novitetima, po 1 u redu. Generalni sponzor ima 30 slika u paketu, sponzor 14, izlagač 8. Linkovi sa slika s proizvodima vode direktno na te proizvode u web shop sponzora/izlagača.

Slijedi video spot, 2 u paketu Generalnog sponzora i 1 u sponzorskom paketu,

predstavljanje s tekstom “O nama”, te

adresa web shopa ili web stranice i na kraju

društvene mreže izlagača.

Sponzori/ partneri i izlagači na ovaj način imaju potpunu kreativnu slobodu predstavljanja tvrtke i proizvoda/usluga, odnosno, predstavljat će se kroz oglase i slike koje će sami vizualno osmisliti i izraditi.

Oglasi će biti poredani po 2 u redu, kao na primjeru niže, u manjem formatu, a klikom na pojedini oglas se otvara njegova puna veličina.

U podnožju oglasa se nalazi link na prozirnoj sivoj pasici koji vodi na izlagačeve stranice za tu grupu proizvoda, odnosno robne marke.

Link s tekstom “Vidi više…” i pasicu mi postavljamo, vi nam šaljete linkove za određene oglase.

Poredak oglasa sami slažete tako da svaki oglas nazovete rednim brojem: oglas-1, oglas-2, oglas-3… Tako označene oglase zapakirate u jednu “zip” datoteku koju postavite na server, npr. https://jumboiskon.tportal.hr//index i pošaljete nam link za preuzimanje. Linkove na koji će svaki oglas voditi šaljete posebno, također označene rednim brojevima.

Izlagači koji nemaju web shop, mogu poslati link za njihovu web stranicu ili društvene mreže i tako iskoristiti sajam za promociju tvrtke i proizvoda/usluga kroz kvalitetna grafička rješenja, video spotove i opise proizvoda ili usluga.

Dimenzije oglasa su 1240 x 1754 px, RGB, uspravni format u jpg-u.

LOGO SPONZORA ILI NAZIV IZLAGAČA

OGLASI:

SLIKE:

Proizvodi, usluge i noviteti na slikama ispod oglasa služe za bolje isticanje pojedinačnih proizvoda i za odličnu promociju istih, te dodatno motiviranje izlagača na kupnju u web shopu sponzora/izlagača. Svaka slika bi trebala predstavljati jedan proizvod, no i ovdje možete sve napraviti prema vašim željama. U podnožju slike se, kao i kod oglasa, nalazi link na prozirnoj sivoj pasici koji vodi na taj proizvod u web shop sponzora/izlagača. Link nam vi šaljete, a mi ga unosimo. Sve ostale detalje o proizvodima sami grafički uređujete pazeći da na donjem dijelu slike, na kojoj dolazi pasica i link na sredini s natpisom “Vidi više…” ne bude ništa bitno.

Iako je koncept online sajma odličan, bez truda svih nas i dobre pripreme, nema dobrog predstavljanja posjetiteljima i kvalitetnog sajma. Ukoliko ne pripremite na vrijeme kvalitetne slike s proizvodima na koje će voditi linkovi sa sajma, uvijek možemo linkati na neke stranice s proizvodima, ali onda nećete iskoristiti maksimalne mogućnosti koje ovaj sajam nudi i zaostajat ćete za izlagačima koji će se odlično pripremiti.

Vaši proizvodi za sajam, trebaju biti spremni minimalno 12 dana prije sajma, kako bi mi na osnovu oglasa, slika i linkova koji će voditi do njih također mogli pripremiti sajam. 12 dana za unos ponuda svih izlagača na stranice online sajma i nije neko vrijeme za taj posao, zato je bolje da nam materijale pošaljete ranije.

Kod slanja slika s proizvodima potrebno je, kao i kod oglasa, jasno označiti redne brojeve slika: slika-1, slika-2, slika-3…, zapakirati ih u “zip” datoteku i poslati link za preuzimanje. Linkove za svaku sliku koja vodi na proizvod u web shopu, šaljete također posebno, označene rednim brojem.

Dimenzije fotografija s proizvodima su 1200 x 800 px, RGB, položeni format, također u jpg-u.

VIDEO SPOT

Video spot ne šaljete, nego samo link na njega.

INFO O VAMA

Ovdje, pri dnu stranice možete navesti nekoliko rečenica o vama s kontaktima. Potrebno je poslati lektoriran tekst. Tekst također može biti i na vrhu stranice prije oglasa, odnosno i na vrhu i na dnu stranice.

NAZIV IZLAGAČA

Naziv izlagača može voditi na vešu web stranicu ili Facebook.

DRUŠTVENE MREŽE

Pošaljite linkove na sve društvene mreže koje koristite.

BROJ SLIKA I OGLASA NE MORA BITI KAO ŠTO SMO MI NAVELI. MOŽETE IMATI NPR. SAMO OGLASE ILI SAMO SLIKE, ILI MANJE OGLASA I SLIKA, A VEĆI BROJ VIDEO FILMOVA. SVE MOŽEMO DOGOVORITI I PRILAGODITI VAŠIM POTREBAMA.
SVE MATERIJALE JE POTREBNO POSLATI MINIMALNO 12 DANA PRIJE SAJMA, ODNOSNO DO 22. 04.

TRAJANJE SAJMA

Sajam traje 8 dana, 0 – 24 h, što je dovoljno vremena da posjetitelji na miru pregledaju sve ponude i po više puta.

ZATVARANJE SAJMA

Nakon zatvaranja sajma, sadržaj sajma se više neće prikazivati, ostaju samo sponzori i partneri s linkovima na njihove stranice.

ZAŠTO SUDJELOVATI NA ONLINE SAJMU?

Sudjelovanjem na online sajmu se na nov i zanimljiv način obraćate samo ciljnoj skupini koja ima velik interes za sajamsku ponudu, odnosno mladim roditeljima i onima koji će to uskoro postati, te svima koje zanimaju baby oprema, proizvodi i usluge za bebe, djecu i trudnice, tako da maksimalno iskorištavate uložena sredstva. Ne trošite budget na osobe koje vaši proizvodi ne zanimaju! Prednost online sajma je i što izlagačima omogućava veći, poseban prostor za kvalitetno izlaganje proizvoda, stalnu dostupnost posjetiteljima bez obzira na njihovu lokaciju, te jednostavno pregledavanje sajamskih ponuda, neometano od drugih bannera i raklama.

Glavna uloga sajma je predstavljanje i promocija vašim dosadašnjim i novim kupcima, odnosno “poliranje” imagea, te izgradnja prepoznatljivosti novih proizvoda i usluga. Osim velikog broja dosadašnjih posjetitelja, sajam će svojom kampanjom i promocijom na društvenim mrežama i Googleu privući i velik broj novih ciljanih posjetitelja (posjećenost prošlog online sajma nalazi se na dnu stranice). Dodatni plus je i prodajni karakter sajma. Što će se i koliko kupovati ovisi o profilu kupaca i o vašoj kvalitetnoj pripremi i predstavljanju na sajmu. No bez obzira na prodaju, minimalne cijene za sudjelovanje omogućuju mnogo veću promociju vašim ciljanim kupcima, nego kad bi se s istim cijenama sami promovirali, koristeći ovdje i odličnu prepoznatljivost ovog sajma.

Ulaz na online sajam je bespatan za sve posjetitelje!

SAJAMSKI POPUSTI

Iz dosadašnjeg iskustva znamo da većina posjetitelja osim raznolike, velike ponude na jednom mjestu, očekuje i sajamske popuste. Kako se sad radi o online sajmu, to je još jedan razlog više zašto se sajamski popusti i sadržaj sajma ne mogu objaviti prije sajma – jer onda to ne bi bio sajam.

Stoga bi izlagači koji će imati sajamske popuste, iste trebali pripremiti ranije i aktivirati prvog dana sajma.

Navedeno ne znači da je nužno na sajmu imati popuste, nego se odnosi na njihovu pripremu i aktivaciju prvog dana sajma.

ZAŠTITA OD NEOVLAŠTENOG KORIŠTENJA SVAKE SLIČNOSTI SA SAJMOVIMA DANI BEBA, DJECE I TRUDNICA

Korištenje svake veće sličnosti sa sajmom, kao npr. sličan naziv sajma koji odmah asocira na sajam bez naše pismene dozvole nije dozvoljeno.

Poduzet ćemo sve pravne mjere za zaštitu sajma i njegovih izlagača od tvrtki koje ne izlažu na njemu, a istovremeno koriste bilo kakvu povezanost sa sajmom ili njegovom najavom za svoju promociju ili prodaju. Tako npr. tvrtka koja ne sudjeluje na sajmu, nema pravo za vrijeme najave sajma ili za vrijeme sajma najavljivati svoje popuste na način da ih nazove “sajamski popusti”, ili na bilo koji drugi način dovesti povezanost sajma, na kojem ne sudjeluje, s njenim poslovanjem.

Nadamo se da smo vam uspjeli sve pojasniti o 2. online sajmu Dani beba, djece i trudnica. Posjetitelji će sigurno biti sretni što će se održati online sajam, naročito u vrijeme pandemije kad se klasični sajmovi ne mogu održavati.

Lijep pozdrav,

Hari Đerđ i organizacijski tim sajma