Dani beba, djece i trudnica

NAJVEĆI SAJAM ZA BEBE I DJECU U REGIJI

DB ONLINE

07. – 14. 11. 2022.

Dragi izlagači,

dobro došli na info stranice za pripremu sudjelovanja na Online sajmu.

Online sajam se održava odmah nakon Organizirane prodaje u Westgateu i traje 8 dana.

Ako se Organizirana prodaja u Westgateu ne može održati, 04. 11. će započeti Online sajam i trajati do 11. 11. 2022. Linkovi svih izlagača će za vrijeme trajanja Online sajma voditi na online izlagačke prostore, a nakon Online sajma svi linkovi sponzora na naslovnoj web stranici će voditi na njihove stranice, dok popis izlagača više neće biti objavljen.

Za vrijeme uređivanja online izlagačkih stranica, iste će biti zaštićene posebnim lozinkama, koje će izlagači dobiti od nas, odnosno nitko osim izlagača neće imati pristup tim stranicama prije početka sajma.

Online sponzorska/partnerska/izlagačka stranica započinje logom sponzora/partnera, odnosno nazivom izlagača, zatim slijede oglasi (okomite slike), po 2 u redu. Linkovi s oglasa vode direktno u web shop sponzora/izlagača, na određenu grupu proizvoda, npr. oglas s kolicima vodi na ponudu kolica, drugi oglas na ponudu autosjedalica, treći na krevetiće…

Ispod oglasa se nalaze položene slike, po 1 u redu.

Slijedi video spot, predstavljanje s tekstom “O nama”, te adresa web shopa ili web stranice i na kraju društvene mreže izlagača.

Svi online izlagači na ovaj način imaju potpunu kreativnu slobodu predstavljanja tvrtke i proizvoda/usluga, odnosno, predstavljat će se kroz oglase i slike koje će sami vizualno osmisliti i izraditi.

Oglasi će biti poredani po 2 u redu, kao na primjeru niže, a klikom na pojedini oglas se otvara njegova puna veličina.

Ispod oglasa se nalazi link na gumbu koji vodi na stranice izlagača za tu grupu proizvoda, odnosno robne marke.

Tekst “Vidi više…” se nalazi ispod svih oglasa, Vi nam šaljete linkove za određene oglase.

Poredak oglasa sami slažete tako da svaki oglas nazovete rednim brojem: oglas-1, oglas-2, oglas-3… Tako označene oglase zapakirate u jednu “zip” datoteku koju postavite na server, npr. https://jumboiskon.tportal.hr i pošaljete nam link za preuzimanje. Linkove na koji će svaki oglas voditi šaljete posebno, također označene rednim brojevima.

Izlagači koji nemaju web shop, mogu poslati link za njihovu web stranicu ili društvene mreže.

Dimenzije oglasa (uspravnih slika) su 1240 x 1754 px, RGB, uspravni format u jpg-u.

Sponzorski paket sadrži 6 oglasa

Izlagački paket sadrži 2 oglasa

PRIMJER ONLINE STRANICE:

– LOGO SPONZORA ILI NAZIV IZLAGAČA –

Sponzori se predstavljaju s logom, izlagači s tekstualnim nazivom.

OGLASI:

SLIKE:

Proizvodi, usluge i noviteti na slikama ispod oglasa služe za bolje isticanje pojedinačnih proizvoda i za odličnu promociju istih, te dodatno motiviranje posjetitelja na kupnju u web shopu sponzora/izlagača. Svaka slika bi trebala predstavljati jedan proizvod, no i ovdje možete sve napraviti prema Vašim željama. Ispod slike se kao i kod oglasa, nalazi link na gumbu, ostale detalje o proizvodima sami grafički uređujete.

Iako je koncept Online sajma odličan, bez truda svih nas i dobre pripreme, nema dobrog predstavljanja posjetiteljima i kvalitetnog sajma. Ukoliko ne pripremite na vrijeme kvalitetne slike s proizvodima na koje će voditi linkovi sa sajma, uvijek možemo linkati na neke stranice s proizvodima, ali onda nećete iskoristiti maksimalne mogućnosti koje ovaj sajam nudi i zaostajat ćete za izlagačima koji će se odlično pripremiti.

Kod slanja slika s proizvodima potrebno je, kao i kod oglasa, jasno označiti redne brojeve slika: slika-1, slika-2, slika-3…, zapakirati ih u “zip” datoteku i poslati link za preuzimanje. Linkove za svaku sliku koja vodi na proizvod u web shopu, šaljete također posebno, označene rednim brojem.

Dimenzije slika s proizvodima su 1200 x 800 px, RGB, položeni format, također u jpg-u.

Sponzorski paket sadrži 14 slika

Izlagački paket sadrži 8 slika

VIDEO SPOT

Video spot ne šaljete, nego samo link na njega.

INFO O VAMA

Ovdje, pri dnu stranice možete navesti nekoliko rečenica o Vama s kontaktima. Potrebno je poslati lektoriran tekst. Tekst također može biti i na vrhu stranice prije oglasa, odnosno i na vrhu i na dnu stranice.

NAZIV IZLAGAČA

Naziv izlagača može voditi na Vašu web stranicu ili Facebook.

DRUŠTVENE MREŽE

Pošaljite linkove na sve društvene mreže koje koristite.

BROJ SLIKA I OGLASA NE MORA BITI KAO ŠTO SMO MI NAVELI. MOŽETE IMATI NPR. SAMO OGLASE (USPRAVNE SLIKE) ILI SAMO POLOŽENE SLIKE, ILI MANJE OGLASA I SLIKA, A VEĆI BROJ VIDEO FILMOVA. SVE MOŽEMO DOGOVORITI I PRILAGODITI VAŠIM POTREBAMA.
SVE MATERIJALE JE POTREBNO POSLATI MINIMALNO 14 DANA PRIJE ORGANIZIRANE PRODAJE, ODNOSNO DO 22. 10.

TRAJANJE ONLINE SAJMA

Sajam traje 8 dana, 0 – 24 h, što je dovoljno vremena da posjetitelji na miru pregledaju sve ponude i po više puta.

ZATVARANJE SAJMA

Nakon zatvaranja sajma, sadržaj izlagačkih stranica se više neće prikazivati, ostaju samo sponzori i partneri s linkovima na njihove stranice do sljedećeg događanja.

ZAŠTO SUDJELOVATI NA ONLINE SAJMU?

Sudjelovanje na Online sajmu nije dodatni trošak, nego preusmjeravanje manjeg dijela marketinškog budgeta u nov i zanimljiv način promocije. Preko Online sajma se na nov i zanimljiv način obraćate samo ciljnoj skupini koja ima velik interes za sajamsku ponudu, odnosno mladim roditeljima i onima koji će to uskoro postati, te svima koje zanimaju baby oprema, proizvodi i usluge za bebe, djecu i trudnice, tako da maksimalno iskorištavate uložena sredstva. Ne trošite budget na osobe koje vaši proizvodi ne zanimaju! Prednost Online sajma je i što omogućava velik, poseban prostor za kvalitetno izlaganje proizvoda, stalnu dostupnost posjetiteljima za vrijeme trajanja sajma bez obzira na njihovu lokaciju, te jednostavno pregledavanje sajamskih ponuda, neometano od drugih bannera i reklama.

Glavna uloga sajma je predstavljanje i promocija Vašim dosadašnjim i novim kupcima, odnosno “poliranje” imagea tvrtke, te izgradnja prepoznatljivosti novih proizvoda i usluga. Osim velikog broja dosadašnjih posjetitelja, sajam će svojom kampanjom i promocijom na društvenim mrežama i Googleu privući i velik broj novih ciljanih posjetitelja (posjećenost zadnjeg Online sajma nalazi se niže na stranici). Dodatni plus je i prodajni karakter sajma. Što će se i koliko kupovati ovisi o profilu kupaca i o vašoj kvalitetnoj pripremi. No bez obzira na prodaju, minimalne cijene za sudjelovanje omogućuju mnogo veću promociju ciljanim kupcima, nego kad bi se promovirali na drugim kanalima promocije, koristeći ovdje i odličnu prepoznatljivost ovog sajma.

Ulaz na Online sajam je besplatan za sve posjetitelje!

SAJAMSKI POPUSTI

Iz dosadašnjeg iskustva znamo da većina posjetitelja osim raznolike, velike ponude na jednom mjestu, očekuje i sajamske popuste. Kako se sad radi o Online sajmu, sajamski popusti i sadržaj online izlagačkih stranica se ne mogu objaviti prije sajma – jer onda to ne bi bio sajam koji ima određeno trajanje, početak i kraj.

Stoga bi izlagači koji će imati sajamske popuste, iste trebali aktivirati tek prvog dana sajma.

Navedeno ne znači da je nužno na sajmu imati popuste, nego se odnosi na njihovu pripremu i aktivaciju prvog dana sajma.

ZAŠTITA OD NEOVLAŠTENOG KORIŠTENJA SVAKE SLIČNOSTI SA SAJMOVIMA DANI BEBA, DJECE I TRUDNICA

Korištenje svake veće sličnosti sa sajmom, kao npr. sličan naziv sajma koji odmah asocira na sajam bez naše pismene dozvole nije dozvoljeno.

Poduzet ćemo sve pravne mjere za zaštitu sajma i njegovih izlagača od tvrtki koje ne izlažu na njemu, a istovremeno koriste bilo kakvu povezanost sa sajmom ili njegovom najavom za svoju promociju ili prodaju. Tako npr. tvrtka koja ne sudjeluje na sajmu, nema pravo za vrijeme najave sajma ili za vrijeme sajma najavljivati svoje popuste na način da ih nazove “sajamski popusti”, ili na bilo koji drugi način dovesti povezanost sajma, na kojem ne sudjeluje, s njenim poslovanjem.

Nadamo se da smo vam uspjeli sve pojasniti o Online sajmu Dani beba, djece i trudnica. Za sva dodatna pitanja pošaljite nam mail ili nazovite.

Lijep pozdrav,

Hari Đerđ i organizacijski tim sajma